Home > Pareri > Manifest: De ce m-am saturat de presa (online) din Romania

Manifest: De ce m-am saturat de presa (online) din Romania

Sunt total de acord ca este foarte usor sa critici, dar sunt exasperat !

Am ajuns la limita acum cateva zile cand doream sa ma pun la curent cu ceea ce se intampla in Coreea (Sud & Nord) si cautam articole pe Realitatea.net si Antena3.ro. Nu am fost prea uimit cand in loc de vreo stire legata de situatia din Asia am aflat ca o studenta din Marea Britanie a pozat nud sau ca Bianca Dragusanu nu a facut sex niciodata.

Oooook, bun (sau rau, dupa caz). Mi-a ramas sa intru pe http://www.cnn.com unde  am vazut stiri serioase, atat privind situatia din Asia cat si orice alt domeniu relativ interesant.

Pe langa seriozitatea stirilor, m-a frapat un lucru: NU AVEAU RECLAME AGASANTE ! -> O singura reclama pozitionata in dreapta sus, sub header si inca 2-3 inainte de footerul pagini. DECENT!

Pentru mine, exista doua probleme majore:

  • m-am saturat sa aflu zilnic ce au facut VIPele din tara, in loc sa fiu informat despre lucrurile cu adevarat importante
  • m-am saturat de reclamele stupide care imi invadeaza ecranul monitorului. Sincer, evit sa dau vreun click pentru ca 80% ma va duce catre un alt site partener.

Ar fi extraordinar daca am invata sa luam din afara si lucrurile bune, nu doar sa imitam tabloidele.

Nu vreau sa vad stiri de tabloid in primele 5 subiecte ale zilei.

Nu ma interseaza ce a (mai) facut niciun personaj care nu-mi influenteaza viata (direct).

Ar fi bine sa nu mai toleram toate aceste mizerii, care incet, incet ne acapareaza si onlineul.

Fie ca vrem sau nu, asistam la indobitocirea populatiei.

Ar fi bine sa incercam sa stopam acest lucru, de aceea apelez la voi.

  1. George Dina
    3 December 2010 at 20:28
  2. Emm
    3 December 2010 at 21:15

    Din pacate, din punctul meu de vedere nu se poate face nimic, atata timp cat respectivele site-uri au vizitatori, si scot bani, atat pe unici cat si din reclame, nu cred ca putem opri indobitocirea populatiei..

  3. Eduard Bindila
    3 December 2010 at 21:57

    E destul de greu sa te opui trendului. Chiar daca cei care sunt intrigati de infiltrarea acestor stiri pe siteurile “mai serioase” ar evita sa mai faca trafic, numarul de vizite ar scadea destul de putin…
    Oare ce e de facut?

  4. 31 December 2010 at 01:59

    VIP-e(re)le din ţara noastră sunt la putere. da. şi nu poţi să-ţi dai seama de ce comandă ele în jurnalism. trebuie să găsim noi o soluţie. care? cum? de aceea începe 2011, ca să avem o nouă perspectivă…

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment